Sushi ingredienten

Sushi Ingrediënten

Ingrediënten

Sushi bestaat uit niet erg veel ingrediënten. Er worden geen kruiden gebruikt en dus is de smaak zeer puur. Daarom is het des te belangrijker dat u de beste producten koopt voor het maken van sushi. Op deze pagina kunt u lezen waar u uw ingrediënten kunt kopen en welke ingrediënten in sushi verwerkt zijn.

Waar?

In de supermarkt kunt u tegenwoordig ook alles vinden wat u nodig heeft voor sushi. U kunt zelfs een kant-en-klaar sushi-zelf-maak-pakket kopen waar alles in zit behalve de verse ingrediënten. Als u echter het beste van het beste wilt hebben is het aan te raden om uw inkopen bij de toko te doen. Loop eens een toko bij u in de buurt binnen en vraag of ze ook Japanse producten verkopen. Indien er geen Japanse toko, of een toko die Japanse waren verkoopt, bij u in de buurt is kunt u altijd nog de ingrediënten voor sushi kopen bij een online (Japanse) toko. Onderaan deze pagina kunt u een link vinden naar een webwinkel waar u ingrediënten voor sushi kunt kopen.

Wat?

Sushi wordt altijd geserveerd met drie dingen: sojasaus, wasabi en ingelegde gemberwortel. Hieronder kunt u over elk van deze ingrediënten meer lezen.

  • Sojasaus
    Sushi wordt altijd gegeten met een beetje sojasaus. Op tafel hoort dus minimaal één schaaltje met Japanse sojasaus te staan. Het is gebruikelijk om één schaaltje sojasaus per persoon op tafel te zetten. Koop deze sojasaus bij voorkeur in een toko. Daar worden ontzettend veel verschillende soorten sojasaus verkocht. Laat u daar informeren of zoek naar een fles waarop staat dat die sojasaus specifiek geschikt is voor bij sushi. Deze sojasaus is licht zout, u moet zeker geen zware of zeer zoute sojasaus kopen. U loopt dan het gevaar dat u de sushi zelf niet meer proeft.
  • Wasabi
    Wasabi is een groene substantie en wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia japonica. De wortel wordt geraspt en wordt vervolgens direct gegeten of verwerkt. Bij de toko kunt u een tube wasabi kopen. Het voordeel is dat een tube gemakkelijk in gebruik is en langer houdbaar is dan een verse wortel. Wees voorzichtig in het gebruik van wasabi, het is zeer pittig. Wasabi wordt verwerkt in de sushi maar voor liefhebbers wordt het ook los erbij geserveerd zodat een ieder naar eigen smaak wat kan toevoegen. Tevens hoort het absoluut geserveerd te worden bij sashimi.
  • Ingelegde gember
    Als u bij een Japans restaurant sushi heeft gegeten zult u het vast wel eens gezien hebben: licht roze flinterdunne kleine plakjes. Dat is ingelegde gember oftewel gari. Het wordt gegeten om de smaak te neutraliseren na de ene soort sushi zodat de volgende soort sushi weer volledig geproefd wordt. Het is vrij eenvoudig zelf te maken maar voor uw eigen gemak kunt u het ook kant-en-klaar kopen bij een toko. Dit zijn uiteraard niet de enige ingrediënten van sushi; vis, rijst en zeewier zijn eigenlijk de meeste belangrijke. Op de pagina’s ‘sushi vis kopen’, ‘sushi rijst maken’ en ‘voorbereiding’ kunt u hier meer over lezen.