Zelf Sushi maken

Zelf sushi maken

Het eten van sushi is tegenwoordig erg populair en er verschijnen dan ook steeds meer Japanse sushi en sashimi restaurants in Nederland. Voor het eten van sushi in een restaurant betaal je echter vrij veel geld. Wel zijn er heel wat sushi restaurant geopend die voor een vast bedrag een ‘onbeperkte hoeveelheid’ sushi aanbieden.
Wil je echter nog minder geld besteden aan je sushi en hou je van koken? Probeer dan eens zelf sushi te maken! Je hebt een aantal basisspullen nodig maar dan kan je snel aan de slag en je kunt eindeloos blijven variëren met diverse vullingen en combinaties. Uw gasten zullen versteld staan van de prachtige zelfgemaakte sushi plateaus die u ze serveert. En de smaak kunt u afstemmen op uw eigen wensen of op die van uw gasten.

Op deze website kunt u lezen wat u nodig heeft voor het maken van sushi en hoe u de meest bekende soorten sushi zelf in uw keuken kunt bereiden.

De kunst van sushi en sashimi

Voor de Japanners is het maken en opdienen van sushi een soort kunst. De sushi en sashimi schotels dienen er dan ook uit te zien als ware kunstwerken. Bekijk maar eens een sushi kookboek of zoek naar afbeeldingen van sushi op het internet. U zult verstelt staan van wat voor meesterwerken de sushi chefs allemaal maken. Doe ook inspiratie op en decoreer net als de professionele sushi chefs uw creaties.

Wakame

Een leuk bijgerecht voor bij sushi en sashimi is wakame. Wakame behoort tot de groep bruinwieren, een zeewiersoort. Met deze zeewier wordt een salade gemaakt met ook wat sesamzaadjes en een dressing met sesamolie en Japanse rijstazijn. U kunt een wakamesalade zelf maken of u kunt het kopen. Bij veel toko’s is deze heerlijke salade te krijgen maar tegenwoordig verkopen viswinkels en viskramen het ook en zelfs bij enkele grote supermarkten ligt het in het schap naast de vis. Over wakame wordt gezegd door wetenschappers dat het vetverbrandende stoffen bevat. Het past dus ook prima in een vetarm dieet.